• З 22 вересня бібліотека НаУКМА запрошує вас переглянути книжкову виставку. Книжкове зібрання поєднало в собі тематику до дня незалежності України – шлях становлення незалежної держави – та період російського вторгнення на нашу землю. Віримо, що вистоїмо, переможемо та відродимо свою країну! Чекаємо на вас для перегляду у 22 читальній залі Бібліотеки Антоновичів.
  • Оформлення списків літератури
    Допомога з вибором стилю оформлення бібліографії.
  • Допомога у аналізі видання на предмет хижацьких практик
    Перед подачею рукопису в журнал, авторам варто знати як обрати якісне видання, щоб опублікувати свої результати досліджень. Авторам потрібно ретельно перевіряти якість як традиційних журналів за передплатою, так і журналів відкритого доступу та видавців.

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

Найкращий подарунок – книга

alt=

На полицях Могилянської бібліотеки з’явилися книжкові новинки від авторів-могилянців – це «Яра» Марусі Щербини та «Камені» Світлани Богдан.

Читати далі

105 років з народження Омеляна Пріцака

alt=

7 квітня - день народження відомого історика, вченого, сходознавця, філолога, професора Гарвардського університету (США), засновника і першого директора Інституту українських студій Гарвардського університету Омеляна Пріцака (7 квітня 1919 р. - 29 травня 2006 р.).

Читати далі

29 березня - санітарний день

alt=

Звертаємо увагу, що 29 березня (п'ятниця) - санітарний день в Бібліотеці Антоновичів.

Читати далі

28 березня - санітарний день

alt=

Звертаємо увагу, що 28 березня (четвер) - санітарний день в Американській бібліотеці.

Читати далі

Нові видання з тематики голодомору 1932-1933 років

alt=

Співробітники Наукової бібліотеки НаУКМА мали нагоду відвідати круглий стіл "Війна 2014-2024 рр.: сутність російської агресії та засади української перемоги"

Читати далі

Інформаційний бюлетень за січень-лютий 2024 року

alt=

Інформаційно-бібліографічний відділ бібліотеки НаУКМА постійно слідкує за присутністю Академії в інформаційному просторі, збирає, каталогізує та готує інформаційні бюлетені “Публікації про НаУКМА та публікації викладачів НаУКМА у засобах масової інформації”.

Читати далі

Українська Вільна Академія наук у Канаді

Колекція Української вільної академії наук у Канаді надійшла до бібліотеки НаУКМА у 1996 році. Вона нараховує 1440 видань УВАН 40-70-х років, зокрема, видання основних серій: “SLAVISTICA”, “ONOMASTICA”, “ЛІТЕРАТУРА”, “ЛІТОПИС УВАН”, “УКРАЇНСЬКІ ВЧЕНІ”, бібліографічні щорічники “UKRAINICA CANADIANA”. На підставі спільної угоди між НаУКМА та Президентом УВАН у Канаді п. Михайлом Тарнавецьким, Наукова бібліотека НаУКМА розповсюдила дублетні видання серед бібліотек та наукових інституцій України (всього видання надійшли до 150 бібліотек України).
Станом на 1.01.2024 колекція нараховує 1442 прим. / 374 назв.

Колекція повністю представлена в електронному каталозі.

Паспорт колекції.

Віртуальний музей НаУКМА

Цифрова колекція

Репозитарій

Путівник бібліотекою